Informed Consent in Ukrainian
Dr. Alex Molayem avatar
Written by Dr. Alex Molayem
Updated over a week ago

ПОВІДОМЛЕННЯ ТА ЗГОДА З ІНФОРМОВАНОГО СОГЛАСНОСТІ

Про лікування за допомогою Orthosnap

Лікування за допомогою прозорих вирівнювачів Orthosnap - це ортодонтичне лікування, при якому пацієнт носить серію прозорих, знімних вирівнювачів, які поступово переміщують зуби для покращення функції прикусу та/або естетичного вигляду. Як і в разі інших методів лікування організму, багато в чому успіх залежить від розуміння та співпраці пацієнта. З цією метою цей документ призначений для інформування вас про деякі ключові переваги та можливі ризики, пов'язані з лікуванням за допомогою прозорих вирівнювачів Orthosnap. Ви повинні знати, що будь-яке ортодонтичне лікування, чи то з використанням прозорих вирівнювачів, чи традиційних брекетів, має свої обмеження, незручності та можливі небезпеки.

Переваги лікування за допомогою прозорих вирівнювачів Orthosnap, як правило, переважають можливі ризики, але всі фактори мають бути враховані перед прийняттям рішення носити вирівнювачі.

Будь ласка, уважно прочитайте цю інформацію і зверніться до лікаря або персоналу, якщо щось вам не зрозуміло. Переконайтеся, що ви розумієте, яке від вас, як від пацієнта (або батька/опікуна молодого пацієнта), очікується під час лікування.

Ключові переваги лікування Orthosnap

Лікування за допомогою прозорих вирівнювачів Orthosnap не тільки пропонує заключні переваги традиційного ортодонтичного лікування з "проволочними" брекетами, такі як рівні зуби та покращена функція прикусу, але також має унікальні переваги під час лікування, які доступні лише у бездротовому варіанті.

  • Прозорість. Немає дротів. Немає брекетів. Не потрібно приховувати свою посмішку. Вирівнювачі настільки прозорі, що багато людей навіть не помітять, що ви їх носите. Усміхайтеся скільки завгодно.

  • Комфорт. Вирівнювачі Orthosnap зручно носити. Немає порізів чи подразнень від дротів чи брекетів, як це відбувається при використанні традиційних брекетів.

  • Зручність. Лікування прозорими вирівнювачами Orthosnap часто вимагає менше часу, проведеного в офісі лікаря, ніж при використанні традиційних брекетів.

  • Знімні. Оскільки вирівнювачі можна знімати, вони дозволяють вам їсти, пити, чистити зуби та користуватися зубною ниткою в будь-який час.

Можливі ризики лікування за допомогою прозорих вирівнювачів

Як і в разі інших ортодонтичних методів, лікування за допомогою прозорих вирівнювачів може нести певні можливі ризики, описані нижче:

  • Час лікування може перевищити наші оцінки. Недостатнє дотримання інструкцій лікаря, носіння вирівнювачів менше визначеної кількості годин на день, пропущені прийоми, підвищений ріст кісток, погана гігієна порожнини рота і поломка приладів можуть продовжити час лікування, підвищити вартість і вплинути на якість кінцевого результату.

  • Незвичайно формовані зуби також можуть подовжити час лікування. Наприклад, короткі коронки можуть викликати проблеми з утриманням вирівнювачів і сповільнити або призвести до зупинки руху зубів.

  • Можлива поява карієсу, пародонтальної хвороби, демінералізації (постійних позначок на зубах) чи запалення ясен, якщо не забезпечується належна гігієна порожнини рота та профілактичне обслуговування, незалежно від того, чи ви носите вирівнювачі, чи ні.

  • Можливі виразки і подразнення м'яких тканин ротової порожнини (ясна, щоки, язик і губи), але це вкрай рідко відбувається через носіння вирівнювачів.

  • Спочатку вирівнювачі можуть тимчасово вплинути на вашу мову. Пацієнти загалом

швидко адаптуються до носіння вирівнювачів, і вкрай рідко мова залишається порушеною на тривалий період часу.

  • Під час носіння вирівнювачів ви можете відчути тимчасове збільшення слинотечі чи сухості в роті. Деякі ліки можуть збільшити це явище.

  • Для успішного завершення вашого ортодонтичного лікування можуть знадобитися спеціально виготовлені "активатори" чи "прикріплення".

  • У вас можуть виникнути труднощі при зніманні вирівнювачів, якщо під час лікування в них встановлено кілька "активаторів", і/або існує виразн

ий зубний склад. Лікар надасть вам інструкції для допомоги в такому випадку.

  • У деяких випадках через анатомію зубів може знадобитися додаткова косметична стоматологічна процедура, наприклад, коронки, вініри та інше. Це може призвести до додаткових витрат для вас, якщо такі процедури будуть необхідними.

  • Хоча це і вкрай рідкісне явище, можливі алергічні реакції на матеріал, який використовується під час лікування.

  • Зуби можуть вирос

ти вище, якщо їх не прикриває хоча б частково вирівнювач.

  • Результати можуть відновитися, якщо не дотримуватися правил носіння ретейнерів, як вказав лікар.

  • Може знадобитися оральна хірургія для виправлення виразної скученості або важливих порушень розвитку щелеп. Перед лікуванням необхідно врахувати всі ризики оральної хірургії, такі як анестезія та належне загоєння.

  • Носіння вирівнювачів може погіршити стан зубів, які раніше травмувалися чи ні. Хоча це рідкісне явище, такі зуби можуть вимагати додаткового стоматологічного лікування, такого як ендодонтологічне лікування чи інше відновлення, або термін служби зубів може бути скорочений або зуби можуть бути втрачені повністю.

  • Існуючі зубні реставрації, такі як коронки та мости, можуть бути піддані впливу носіння вирівнювачів. Вони можуть вийти з ладу і потребувати переклеювання або, в деяких випадках, заміни. Перед заміною або додаванням будь-яких стоматологічних реставрацій, наприклад, коронок, вінірів тощо, проконсультуйтесь зі своїм лікарем, оскільки вони можуть вплинути на те, як пасують вирівнювачі.

  • Корінь зуба може піддаватися скороченню під час будь-якого типу ортодонтичного лікування, включаючи лікування прозорими вирівнювачами. Під коротшими коріннями не виникає недоліків при здорових умовах. У рідких випадках скорочення коренів може призвести до втрати зубів. Неможливо передбачити, чи станеться це під час вашого лікування, і нічого неможливо зробити для його запобігання.

Інформована згода та угода

Я прочитав(ла) і розумію зміст цього документа, що описує лікування за допомогою прозорих вирівнювачів Orthosnap, ортодонтичний метод, при якому пацієнт носить серію прозорих, знімних вирівнювачів, які поступово переміщують зуби для покращення функції прикусу та/або естетичного вигляду. Мене достатньо проінформували, і мої запитання були належним чином відповідно. Я повністю розумію переваги та ризики, пов'язані з лікуванням за допомогою прозорих вирівнювачів Orthosnap, і на цей момент надаю свою згоду на проведення лікування за планом і зазначеннями мого лікаря.

Оскільки лікування прозорими вирівнювачами не є точною наукою, я визнаю, що мій лікар і Orthosnap Inc. ("Orthosnap"), його працівники, представники, правонаступники, правонаступники та агенти не надавали, не можуть і не будуть давати жодних обіцянок чи гарантій щодо успіху мого лікування чи надавати будь-яких забезпечень будь-якого роду щодо конкретного результату мого лікування. Я розумію, що Orthosnap не є постачальником стоматологічних, медичних або медичних послуг і не може займатися стоматологією, медициною або надавати медичні поради.

Я розумію, що перед початком чи, в окремих випадках, під час лікування буде необхідно виконати відбитки, рентгенограми (рентгенографії) та фотографії для діагностики, професійного перегляду моїм лікарем або іншими консультуючими стоматологами та ортодонтами, для наукових досліджень і освітніх цілей та для відправки випадку Orthosnap. Я надаю своєму лікареві право надавати такі медичні записи, включаючи, але не обмежуючись цим, вищезазначені. Я визнаю, що використання моїх медичних записів може призвести до розкриття певної інформації, яка вважається "індивідуально ідентифікованою інформацією про стан здоров'я" відповідно до Закону про портативність медичного страхування та відповідальності (Health Insurance Portability and Accountability Act, "HIPPA"). Я також надаю згоду на таке розкриття, як описано вище, без компенсації, з розумінням того, що ні я, ні хто-небудь від мого імені не має права на компенсацію чи право схвалення, ні в настоящий момент, ні в майбутньому. Я також визнаю, що ні я, ні хто-небудь від мого імені не буде шукати чи отримувати компенсацію чи заходи захисту - юридичні, еквівалентні, грошові або інші, - які виникають внаслідок будь-якого використання моїх медичних записів, що відповідають умовам цієї Згоди.

Я підтверджую, що прочитав, розумію та згоден з умовами цієї Згоди.

Ім'я пацієнта Підпис пацієнта або батька/опікуна (у випадку неповнолітнього пацієнта)

Дата Час Підпис свідка

Дата Час Ім'я свідка

Did this answer your question?